Den Grønne Side

Denne side er tænkt som inspiration og en mulighed for at dele viden, så vi sammen kan blive klogere på hvad der sker indenfor den grønne omstilling. Hvis du læser en  artikel, bliver inspireret af en podcast, en TV-udsendelse eller lignende, som du synes kan være interessant for andre, kan du sende den til redaktionsgruppen, som vil sørge for at den bliver lagt ind på siden. 

Sol over Sydhavnen

Den bæredygtige omstilling kan ikke ske uden at lokalsamfundet engagerer sig i det. Derfor tog nogle beboere i Havebyen Mozart i efteråret 2022 initiativ til en klima- og energigruppe kaldet “Sol over Sydhavnen”. Vi ville undersøge, hvordan vi kunne etablere et energifællesskab med deling af strøm, først og fremmest produceret via solceller. Vi søgte Energistyrelsens pulje og i december 2022 fik vi en bevilling  på 252.000 kr. til rådgivning af et skitseret pilotprojekt. Som rådgiver valgte vi Ebo-Consult som har stor erfaring med lignende projekter. Energigruppen arbejdede ihærdigt i hele foråret 2023, med henblik på at søsætte herværende pilotprojekt. Desværre ledte arbejdet frem til den konklusion, at det ville blive for dyrt at etablere et energifællesskab på nuværende tidspunkt. Men vi har gjort en masse erfaringer som kan bruges i fremtiden af os selv eller andre. Læs følgende Referat af energimøde med Stephan Krabsen

Læs  –  Lyt  –  Se :

 

“Guld og grønne skove”- på P1 og som Podcast – med Lars Trier Mogensen.

 

“Børn af solen – Energiens historie” 19 episoder.

“Klimapodcasten: Den grønne løsning” – 47 episoder.

Kan findes på Informations egen podcast eller f.eks. Spotify.

 

Concito om forbrugudledninger

Hvad sker på energifronten lige nu ?

 

Om Solartag

 

Video om tagløsning Amsterdamgården  

i Hørsholm.

 

Klimamøde i Middelfart 

Biodiversitet og bæredygtighed

Det er en omstilling som handler om mere end energi. Det handler også om biodiversitet, bæredygtighed og en neddrosling af vore høje forbrugsmønstre.

Det kan f.eks. handle om flere vilde blomster i vores haver og grønne områder også til glæde for de lokale bier. læs her Mogens artikel om bier og biavl. biavl artikel 

Som tidligere sagt; Hvis du finder noget som kan være interessant for andre, send det til redaktionsgruppen som vil sørge for, at det bliver lagt ind på hjemmesiden på det rigtige sted.
Redaktionsgruppen består af: Kiki, Ulla, Nanna, Maj og Lars.
Redaktionsgruppens mail:
redaktionsgruppen@havebyenmozart.dk